آموزش کار با اسیلوسکوپ
اسیلوسکوپ و آموزش کار با آن یکی از موارد آموزش تعمیرات برد الکترونیک است. اسیلوسکوپ یکی از تجهیزات تست و آزمایش انواع مدارهای الکترونیکی از مدارهای منطقی از طریق مدارهای آنالوگ به مدارهای رادیویی است. لازم است بدانید که چگونه از اسیلوسکوپ به درستی استفاده کنید تا بتوانید بهترین استفاده را از آن داشته باشید. با دانستن اصول اولیه استفاده از اسیلوسکوپ میتوان مدارها را بطور موثرتر و سریعتر پیدا و همچنین نحوه عملکرد آنها را بهتر درک کرد. اگرچه اسیلوسکوپها از سایر وسایل تست و آزمایش تجهیزات الکترونیکی از جمله مولتی متر گرانتر هستند، اما اغلب در خانهها و کارگاه افراد علاقه مند به تجهیزات الکترونیکی یافت میشوند. در نتیجه مهم است که مردم از نحوه استفاده از آن آگاه باشند.
مراحل استفاده از اسیلوسکوپ
در آموزش تعمیرات برد پس از اینکه دانشجویان با اسیلوسکوپ و کارکرد آن آشنا شدند، نحوه استفاده از آن آموزش داده میشود. پس از آشنایی با نحوه کار این وسیله استفاده از آن بسیار آسانتر خواهد شد.
1-دستگاه اسیلوسکوپ را روشن کنید.
اولین مرحله برای کار کردن با هر وسیله و تجهیزات الکترونیکیای روشن کردن آن است. معمولا کلید روشن کردن این دستگاهها با عنوان Power یا Line مشخص میشود. پس از روشن شدن دستگاه، طبیعی است که یک LED روشن شدن دستگاه بر روی نمایشگر پنل آن نمایان شود تا نشان دهد که دستگاه روشن شده است.
2-صبر کنید تا صفحه نمایش اسیلوسکوپ روشن شود.
اگرچه این روزها بسیاری از اسیلوسکوپها دارای صفحه نمایش نیمه هادی هستند، اما بسیاری از انواع قدیمیتر آن هنوز از لامپ پرتو کاتدی (crts) استفاده میکنند و اینها مدتی طول میکشد تا قبل از روشن شدن صفحه نمایش گرم شوند. حتی نیمه هادیهای مدرن و جدیدتر هم غالبا به مدت زمان کوتاهی برای “بوت شدن” نیاز دارند. بنابراین اغلب لازم است قبل از استفاده از اسیلوسکوپ یک دقیقه صبر کنید.
3-موج را پیدا کنید.
پس از آماده شدن اسیلوسکوپ، لازم است تا موج پیدا شود. غالبا قابل مشاهده خواهد بود، اما قبل از اینکه موج به شکلهای دیگری دیده شود، این اولین مرحله است. به طور معمول تریگر را میتوان در مرکز تنظیم کرد و آن را کاملا خلاف جهت عقربههای ساعت نگه داشت. همچنین در صورت عدم وجود تریگر در آنجا، کنترلهای موقعیت افقی و عمودی را بر روی مرکز قرار دهید. معمولا موج قابل مشاهده خواهد بود. در غیر این صورت دکمهbeamfinder را میتوان فشار داد تا موج ظاهر شود.

4-بزرگنمایی را تنظیم کنید.
مرحله بعدی تنظیم بزرگنمایی در راستای افقی است. این باید طوری تنظیم شود که موج مورد انتظار تقریبا صفحه عمودی را پر کند. اگر پیش بینی میشود که شکل موج از 8 ولت به اوج خود برسد و بخش کالیبره شده صفحه 10 سانتیمتر باشد، پس بزرگنمایی را باید طوری تنظیم کنید که 1 ولت بر سانتیمتر باشد. به این ترتیب شکل موج 8 سانتی متر اشغال میشود که تقریبا صفحه را پر میکند.
5- سرعت پایه را تنظیم کنید.
همچنین باید سرعت پایهی زمانی روی اسیلوسکوپ تنظیم شود. تنظیم درست به آنچه که نیاز است دیده شود، بستگی دارد. به طور معمول اگر یک موج دارای یک دوره زمانی 10 میلی ثانیه و صفحه دارای عرض 12 سانتی متر باشد، آنگاه سرعت پایه 1 میلی متر در هر سانتی متر انتخاب میشود.
6-سیگنال دستگاه را بکار بگیرید.
با انجام تنظیمات ذکر شده به صورت صحیح می توان سیگنال دستگاه را به کار برد تا یک تصویر در نمایشگر آن دیده شود.
7-تریگر را تنظیم کنید.
در این مرحله لازم است که سطح تریگر را چه بر بر روی لبه مثبت یا منفی حرکت میکند، تنظیم کنید. با تنظیم سطح تریگر، دستگاه قادر خواهد بود تا به کنترل زمانی و مکانی شکل موج بپردازد. انتخاب اینکه آیا تریگر در لبه مثبت یا منفی حرکت کند، نیز ممکن است مهم باشد. اینها باید تنظیم شوند تا تصویر مورد نیاز ارائه گردد.
8-کنترلها را برای دریافت بهترین تصویر تنظیم کنید.
با وجود یک موج پایدار در محل، میتوان کنترلهای عمودی و بازه زمانی را مجددا تنظیم کرد تا تصویر مورد نیاز را ارائه دهد.
خلاصه
یکی از دستگاههایی که در آموزش تعمیرات برد نحوه کارکرد و استفاده از آن برای دانشجویان به خوبی آموزش داده میشود، آموزش کار با اسیلوسکوپ است. از آنجایی که اسیلوسکوپها یکی از تجهیزات اصلی در زمینه برد و قطعات الکترونیکی هستند، برای هر کسی که در زمینه الکترونیک مشغول فعالیت است، مهم است که بداند که چگونه از یک اسیلوسکوپ استفاده کند و چگونه میتواند از آنها بهترین بهره را ببرد.
منبع: همه چیز درباره کار با اسیلوسکوپ
مجتمع فنی حرفه ای اسیلوسکوپ ,تنظیم ,استفاده ,روشن ,صفحه ,آموزش ,تنظیم کنید ,صفحه نمایش ,سیگنال دستگاه ,تقریبا صفحه ,سرعت پایه منبع
درباره این سایت